Flere resulteter finnes under oppskriften
8 faste pærer (ikke for modne)
1/2 liter vann
1/2 dl sukker
1 dl honning
1/2 g safran
1 sukkerbit
1 bit kanelstang
Støt safran og sukkerbit i en morter og hell det i laken. Kok lake av vann, sukker og honning.
Skrell i mellomtiden pærene, men behold helst stilken. Skjær av en liten skalk i bunnen av hver pære, slik at den står stødigere.
Sett eller legg pærene tett i en kjele og hell forsiktig sukkerlaken over , og la det koke på meget svak varme i 25-40 minutter. Pærene skal bli helt myke, men må ikke koke i stykker.
La pærene bli helt kalde i laken.
De kan lages et par dager i forveien eller tidlig på høsten og legges i fryseren.
Server Safranpærer med bringebærsaus (se denne), en klatt créme fraîche eller litt lettpisket kremfløte.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas