Flere resulteter finnes under oppskriften
Is:
2 egg
75 g sukker
2 1/2 dl lunken melk
1/2 ts ingefær
2 1/2 dl kremfløte
4 ss ingefær-sirup
4 pærer
75 g syltet ingefær
Pynt:
litt hakket eller reven sjokolade
Rør eggeplommene med sukkeret. Tilsett lunken melk og ingefær og sett det i vannbad. Rør hele tiden til det tykner.
Avkjøl eggeblandingen. Rør i den av og til, så det ikke danner seg snerk.
Rør i den piskede kremfløten når blandingen er kald. Sett den i fryseren til den begynner å stivne.
Rør opp blandingen og vend forsiktig i de stivpiskede eggehviter. Sett den tilbake i fryseren.
Ha ingefærsirupen i en gryte. Skrell pærene og fjern kjærnehuset. Skjær pærene i skiver og kok dem i sirupen, ca 5 min. Avkjøl. Bruk ikke for sterk varme.
Fordel isen i glass ved servering av denne Sør-Afrikanske desserten. Ha på pærer, ingefær og sjokolade.
NB: Har du problemer med å fa tak i syltede ingefær kan du bruke syltede gresskar.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas