Flere resulteter finnes under oppskriften
2 kg små faste pærer
Sukkerlake
1 liter vann
1 kg sukker
4-5 biter hel tørket ingefær
Knus ingefærbitene lett med en hammer eller lignende. Legg dem i en kjele og ha i vann og sukker. Rør på svak varme til sukkeret er oppløst. La laken koke noen minutter.
Skrap stilkene på pærene og klipp av det øverste stykket slik at stilkene blir like lange. Skrell pærene. La de små pærene være hele. Del store pærer i to. Legg pærene i vann tilsatt sitronsaft eller sitronsyre etter hvert som de blir skrelt.
Kok pærene langsomt i laken til de er møre. Koketiden kan ta 45-60 minutter. Stikk i pærene med en tynn kakenål eller strikkepinne for å kjenne om de er møre. Pærene skal bli gjennomsiktige og klare.
Ta pærene opp og legg dem på rene, varme glass. Kok laken inn uten lokk til den blir litt tyktflytende.
Øs den kokende varme laken over pærene. Fyll glassene helt fulle. Tørk av kanten med kjøkkenpapir dyppet i kokende vann, og skru lokket på med en gang.
Oppbevar pærene mørkt og kjølig.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas