Flere resulteter finnes under oppskriften
6 dl saft og vann
7 plater gelatin
1 1/2 dl kokende vann
Bruk en god saft med frisk smak, f.eks. rips- og bringebærsaft. En del råsaft i blandingen gir god smak. Bland saft og vann til en passe sterk blanding.
Legg gelatinplatene i kaldt vann ca 8 minutter. Løs den opp i kokende vann og bland den oppløste gelatinen i saften.
Fyll geleen i et fat eller i porsjonsskåler. La den stivne, gjerne til neste dag. Geleen kan pyntes med krem og hakkede mandler.
Gelé smaker best med vaniljesaus eller råkrem.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas