Flere resulteter finnes under oppskriften
1,2 kg velmodne plommer
6 dl lys sirup
10 cm lang strimmel skall av sitron
2-3 ss vann
2 lett knuste plommesteiner
2 dl konjakk
Skyll plommene godt og tørk dem med husholdningspapir. Del dem og fjern steinene. Legg dem i et varmt, godt rengjort glass.
Kok opp sirupen med sitronskallet (bruk potetskreller), vannet og de knuste plommesteinene. La det trekke i 5 minutter.
Tilsett konjakken og varm opp på nytt. Fisk opp sitronskallet og legg det i glasset. Sil laken og hell den over plommene. Sett på lokk og avkjøl. Sett glasset i kjøleskap over natten, gjerne et par dager.
Serveres med vaniljeis eller pisket fløte.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas