Flere resulteter finnes under oppskriften
VANILJEIS:
½ dl melk
2 dl kremfløte
1/3 vaniljestang, delt i to på langs
2 eggeplommer
3 ½ ss sukker
2 ts vaniljesukker
BJØRNEBÆRIS:
180 g sukker
3 dl moste bjørnebær
1 ½ ts nypresset limesaft
3 dl kremfløte
BJØRNEBÆRSORBET:
3 ½ ss sukker
3 ½ dl moste bjørnebær
1 ½ ts nypresset limesaft
70 g glucose, fås på apoteket
BJØRNEBÆRSAUS:
370 g sukker
3 ½ dl vann
1 ½ dl moste bjørnebær
-
hele bær til pynt
Vaniljeis: Ha melk, fløte og vaniljestang i en kjele på middels varme og varm til det danner seg små bobler langs kanten av kjelen. Pisk imens eggeplommer, sukker og vaniljesikker til tykk eggedosis. Hell den kokvarme melken over eggdosisen mens du pisker kraftig. Ha blandingen tilbake i kjelen og rør til den tykner, 5-8 minutter. Blandingen skal ha samme konsistens som en eggekrem og legge seg ved på baksiden av en skje. Sil blandingen over i en bolle gjennom en finmasket sikt og avkjøl. Ha den i en ismaskin og følg bruksanvisningen eller frys isen i fryseren.
Bjørnebæris: Rør sukker, de moste bjørnebærene og limesaft til sukkeret er oppløst. Rør inn fløten. Ha blandingen i en ismaskin og følg bruksanvisningen eller frys isen i fryseren.
Bjørnebærsorbet: Rør sukker, de moste bjørnebærene og limesaft til sukkeret er oppløst. Ha glucosen i en bolle. Sett bollen over en kjele med vann og varm opp på middels varme. Ha den lunkne glucosen i bjørnebærmosen og rør godt. Sil blandingen over i en bolle gjennom en finmasket sikt. Ha den i en ismaskin og følg bruksanvisningen eller frys isen i fryseren.
Bjørnebærsaus: Rør sukker og vann i en liten kjele på middels varme til sukkeret er oppløst. Kok opp og småkok på svak varme i 20 minutter. Tilsett de moste bjørnebærene og småkok videre i 10 minutter. Ta sausen av varmen og avkjøl den. Dekk den til og sett den i kjøleskapet til den skal brukes.
Slik monterer du iskaken: Ta de to iskremene og sorbeten ut av fryseren og la dem bli serveringsmyke. Kle en 30 x 15 cm kakeform med bakepapir. Ha 2 store skjeer av hver iskrem og av sorbeten i formen. Bland med en skje slik at det dannes et marmorert mønster. Gjenta prosessen til formen er full.
Slå formen mot benken for å fjerne eventuelle luftlommer. Jevn toppen med en stekespade. Dekk formen til og frys kaken til den er stiv, helst natten over.
Vri opp et klede i varmt vann. Sett formen opp ned og legg kledet over bunnen. Rist og bank på formen til kaken glir ut. Skjær iskaken i skiver med kniv dyppet i varmt vann og legg dem på flate desserttallerkener. Hell bjørnebærsaus over og server straks, eventuelt med noen hele bær til pynt.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas