Flere resulteter finnes under oppskriften
1 dl langkornet ris
1/2 l melk
1 stang vanilje eller 2 ts vaniljesukker
250 g sukker
2 dl vann
1 kg epler
2 egg
1 dl rømme
Kok risen i melk med 1 ss sukker og korn av 1/2 stang vanilje (eller 1 ts vaniljesukker). La det koke ca 20 min. Avkjøles.
Skrell eplene og kok dem til en tykk mos. Smak til med litt sukker og vanilje.
Brun sukkeret på en tørr panne og la det koke til all karamellen er oppløst og det er blitt en tykk saus.
Rør sammenpisket egg og rømme i risen og legg den lagvis med eplemos i formen. Dekk formen med folie og sett den i vannbad i ovnen ved 150 C i 45 minutter.
Avkjøl randen og vend den over på et flatt fat.
Hell karamellsausen over like før servering. Serveres kald, gjerne med rømme.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas