Flere resulteter finnes under oppskriften
4 store epler
1 glass hvitvin
3 ss honning
SAUS:
2 ss smør
1 ss sukker
1 ss hakkede valnøtter
1 ss kokende vann
Vask eplene og fjern stilk og kjernehus så forsiktig at eplene stadig er tette i den andre enden. Honningen fylles i eplene, som så plasseres tett sammen i en godt smurt, ildfast form. Vinen helles i og eplene surrer deretter møre ved 220 C i ca 15 minutter. Steketiden vil variere med størrelsen av eplene.
Smelt smøret til sausen i pannen sammen med sukkeret. Tilsett en skje kokende vann når blandingen begynner å få farge, og bland i hakkede valnøtter. Denne sausen helles så over eplene like før de skal serveres.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas