Flere resulteter finnes under oppskriften
5 store epler
2 dl sammalt hvete, fin eller grov
100 g hasselnøttkjerner
100 g smør eller margarin
1 dl honning
Vask eplene. Skrell dem hvis skallet er seigt. Del eplene i båter og skjær bort kjernehuset. Legg eplebåtene i en smurt ildfast form. Dryss melet og de grovhakkede nøttekjernene over.
La smøret eller margarinen ligge kald en stund slik at det går an å høvle med ostehøvel. Legg smør/margarinflakene på toppen.
Varm honningen og ringle den over til slutt.
Stek desserten midt i ovnen ved 175 C i 30-40 minutter.
Server desserten varm med lettrømme, fløtekrem eller vaniljeis
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas