Flere resulteter finnes under oppskriften
10-15 svisker
1 dl portvin
4 egg
4 ss sukker
½ dl hakkede pistasjenøtter
1 liter risgrøt
Skjær sviskene i strimler og legg dem i bløt i portvin natten over.
Skill eggene. Rør eggeplommer, sukker, svisker og hakkede pistasjenøtter inn i risgrøten. Stivpisk eggehvitene.
Vend ca 1/3 av hvitene forsiktig inn i risgrøten av gangen.
Fyll røren i godt smurte porsjonsformer og stek dem nederst i stekeovnen ved 180 C i ca 30 minutter eller til puddingen kjennes litt fast ut og har fått lett gyllen overflate.
Server rispuddingen med rød saus, eventuelt blandet med resten av portvinen og noen ekstra portvinssvisker moset i kjøkkenmaskin.
Server puddingen lun med saus og pisket kremfløte. Pynt gjerne med pistasjenøtter, hele og malte.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas