Flere resulteter finnes under oppskriften
6 appelsiner
175 g sukker
2 dl vann
4 ss Grand Marnier, Kirsch eller hvit Curaqao
Vask to appelsiner godt i varmt vann. Skrell av det gule skallet med en potetskreller. Kok skallet i 6 min i vann og hell vannet fra.
Skrell alle appelsinene med en kniv så også alt det hvite blir fjernet.
Kok opp vann og sukker og tilsett 1 ss Grand Marnier.
Legg appelsinene i og snu dem rundt mens laken koker ca 4 min. Legg appelsinene opp på fat.
Skjær de kokte appelsinskallene i strimler og damp dem i sukkerlaken til de er gjennomsiktige. Ta dem opp og legg dem oppå appelsinene.
Hell over sukkerlaken.
Varm Grand Marnier, Kirsch eller hvit Curaqao, og hell det over appelsinene. Tenn på.
Serveres varme eller kalde, gjerne med krem eller rømme.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas