Flere resulteter finnes under oppskriften
50 g usaltet smør
4 store epler, skrelt, delt i fire og skåret i tykke skiver
3 toppede ss lyst muscovadosukker
revet skall av ½ appelsin
saften av 2 appelsiner
3 ss calvados eller konjakk
vaniljeis til servering
Varm smøret i en stekepanne og ha i epleskivene. Stek dem i 5 minutter til de er myke og lett gylne.
Strø på sukker. Ha i appelsinskall og saft og kok opp under forsiktig omrøring til det bobler. La det koke i 2 minutter til sausen begynner å bli tykk og dekker epleskivene så de blir blanke.
Mål opp calvados eller konjakk i en liten kopp, hell alkoholen raskt i pannen og tenn på forsiktig. Vipp på pannen til flammene dør hen. Server eplene varme over vaniljeis.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas