Flere resulteter finnes under oppskriften
5 dl vann
250 g farin
skall av 1 sitron
saft av 1/2 sitron
1 1/2 dl akevitt
1-2 eggehviter
Skrubb sitronen godt og skrell det gule skallet av med potetskreller. Kok skallet sammen med vann og sukker i ca 5 min. Tilsett sitronsaft, avkjøl og sil.
Smak sukkersirupen til med akevitt og frys det til det har konsistens som halvvispet eggehvite. Rør i massen av og til under innfrysingen.
Visp eggehviten stiv og bland den i sorbeten. Frys den helt stiv og bland den i sorbeten. Frys den helt stiv.
Ta sorbeten ut av fryseren ca 10 min før servering og rør den kraftig opp.
Server den i porsjonsglass garnert med sitronskall eller ristede mandler. Server gjerne kransekake til.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas