Flere resulteter finnes under oppskriften
1 l rabarbra i biter
2-2 1/2 dl sukker
3 ss maisenna
2 1/2 dl vann
1 1/2 dl blåbær, tyttebær eller andre dypfryste bær
Lokk:
2 1/2 dl hvetemel
1 dl sukker
1 1/2 ts bakepulver
1/4 ts salt
1 1/4 dl melk
1/2 dl smeltet smør eller margarin
1 ss sukker
Bland vannet, sukkeret og maisennaen i en kjele og rør til det koker opp og blir en tykk, klar saus. ha rabarbrabitene i og la det koke videre ca 5 minutter.
hell rabarbraen i en ildfast form. Dryss eventuelt noen dypfryste bær over.
Bland melet, sukkeret, bakepulveret og saltet godt sammen. Hell i all melken og det smeltede smøret eller margarinen, og visp til røren er glatt.
Legg røren med skje over rabarbraen, og stryk den utover med slikkepott eller smørekniv. Røren må dekke helt ut til kanten på formen, for ellers kan saften fra rabarbraen koke over. Dryss litt sukker på toppen.
Stek på nederste rille i ovnen ved 175 C i 35-40 minutter, til lokket er gyllenbrunt. Avkjøl desserten litt. Porsjoner desserten ut på asjetter, slik at "lokket" ligger underst med den rosafargede rabarbramassen på toppen. Server kald krem til.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas