Flere resulteter finnes under oppskriften
Mandelmarengs:
3/4 dl mandler
2 eggehviter
120 g melis (ca 2 dl)
1 ts eddik 5%
bakepapir til platen
Sviskekrem:
200 g kjernefrie svisker
2 dl kremfløte
Mal mandlene eller grovhakk dem.
Stivpisk eggehviter og melis som er tilsatt eddik, til marengsmassen topper seg.
Vend mandlene forsiktig inn og sett marengsmassen med en teskje på plate med bakepapir på.
Stek marengsen ved 100 C ca 45 minutter, eller til de er luftige og tørre og løsner lett fra papiret.
Kok opp sviskene i litt vann, og la dem småkoke over svak varme ca 5 minutter. Avkjøl.
Stivpisk krem.
Legg marengs, krem og svisker lagvis i en serveringsskål like før servering så ikke marengsen mykner. Desserten er best når disse er sprø.
Om ønskelig kan du tilsette litt likør eller konjakk til kremen.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas