Flere resulteter finnes under oppskriften
6 store, saftige appelsiner
2 ss lys sirup
2-3 ss smør
På toppen:
100 g marshmallows
2 ss revet appelsinskall
6 røde cocktailbær
Riv skallet forsiktig av appelsinene. Ikke noe av det hvite må komme med. Ta vare på det revne skallet, som skal brukes senere. Skrell alt det hvite av appelsinene.
Skjær hver appelsin i 4-5 tykke skiver. Legg dem på hverandre igjen og fest med tannpirker. Sett dem i ildfast fat. Fordel sirup og smør over appelsinene og stek dem midt i ovnen ved 175 C i ca 20 min. Øs sausen over et par ganger.
Smelt marshmallows i vannbad. Marshmallows kan kjøpes i de fleste dagligvarebutikkene. Tilsett revet appelsinskall.
Fordel marshmallow-kremen over appelsinene, pynt med cocktailbær.
Server appelsinene varme og nylagede i det ildfaste fatet, eller anrett dem på varmt serveringsfat.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas