Flere resulteter finnes under oppskriften
3 plater gelatin eller 2 1/2 ts gelatinpulver
1/2 vaniljestang, delt i to på langs
90 g florsukker
1/2 dl créme fraîche
4 dl kulturmelk
3/4 dl kremfløte
250 g friske bringebær
3 ss florsukker, eller etter smak
La gelatinplatene ligge i bløt i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av dem. Bruker du gelatinpulver løses dette opp i 1 ss kokende vann. Sett til side.
Bland sukker og créme fraîche i en liten kjele. Skrap ut vaniljefrøene med spissen av en liten kniv og ha dem i kjelen. Varm opp på middels varme til sukkeret er oppløst. Tilsett gelatin og rør til den er smeltet. Avkjøl.
Rør kulturmelken inn i den avkjølte blandingen. Pisk kremfløten i en bolle og vend den forsiktig inn med en slikkepott. Skyll fire former á 1,5 dl med kaldt vann. Fordel kremen i formene, dekk dem til og la dem stå i kjøleskapet i 4 timer.
Ha et par bær i en liten kjele, mod dem med gaffel og tilsett sukker. Kok under omrøring på middels varme til sukkeret er løst opp. Ta kjelen av varmen når blandingen bobler og rør inn resten av bærene. Avkjøl til romtemperatur.
Dypp bunnen på formene i varmt, ikke kokende, vann et øyeblikk og hvelv dem på flate desserttallerkner. Legg bær og saus rundt. Server straks.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas