Flere resulteter finnes under oppskriften
1/2 liter melk
60g meierismør
1/2 ts salt
1 ts vaniljesukker
125 g semulegryn
4 eggeplommer
25 g melis
4 eggehviter
50 g sukker
Kok opp melk, smør, salt og vaniljesukker. Dryss i semulegryn og kok opp. Rør sammen melis og eggeplommer og bland det i grøten. Visp eggehvitene stive med sukkeret og bland det forsiktig i massen.
Fyll en godt smurt form på ca 1 liter og stek puddingen ved 100 C i 35 minutter i vannbad.
Server med en god bærsaus til.
Hvorvidt Bjørnstjerne Bjørnson spiste mye løvepudding vites ikke, men god er den...
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas