Flere resulteter finnes under oppskriften
3 eggehviter
2 ss sukker
Saus:
4 dl melk
1/2 vaniljestang
e eggeplommer
1 ss sukker
Snitt opp vaniljestangen og la den varmes opp i melken til kokepunktet. Får trekke 5-10 minutter. Ta opp stangen og skrap kornene ned i melken. La melken avkjøles. Så pisker du inn eggeplommene. Varm opp igjen under stadig omrøring til sausen tykner. Fjern den straks fra platen.
Pisk eggehvitene til hardt skum. Tilsett sukker under fortsatt pisking. Fyll en lav kjele halvfull med vann og la dette koke opp. Hold vannet ved kokepunktet. Form den stive hviten til små egg. Kok dem i vannet ca 3 minutter på hver side. La dem renne av og avkjøles på et linhåndkle over rist. Oppbevar både saus og egg i kjøleskapet til servering.
Ha sausen i et fat med kanter. Plasser eggene oppi som små flytende øyer.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas