Flere resulteter finnes under oppskriften
325 g sukker
1 dl vann
8 eggeplommer
Ovos moles en gul eggekrem er en spesialitet fra Aveiro. Denne mektige desserten er ganske syndefull som den er, likevel tilsetter enkelte portugisiske kokker malte, ristede nøtter og gjør den enda mektigere.
Kok opp sukker og vann i en kjele på sterk varme. Rør til sukkeret løser seg opp, og kok videre til blandingen har tyknet og et frityrtermometer viser 112-114 C. Ta kjelen av varmen og la den avkjøles litt.
Pisk eggeplommene i en bolle med håndmikser på høy hastighet, til de blir lysegule og tykke. Mens mikseren går, heller du langsomt den varme sukkerlaken ned i eggeplommene i en tynn stråle. Hell blandingen i en ren kjele på svak varme. Varm opp under konstant omrøring i 5-8 minutter, til blandingen dekker baksiden av en skje. Ikke la den koke. Ta kjelen av varmen og la den bli helt kald. Blandingen tykner etter hvert som den avkjøles.
Øs desserten opp i små kopper eller begre, eller i en stor serveringsbolle. Server eggekremen romtemperert.
Appelsin og pasjonsfruktgranité
Cottage Cheese med sjokoladesmak
Espresso-marmorert hvit sjokolademousse
Flamberte bananer som i Louisiana
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fryst appelsinmousse med pekannøtter
Hjemmelaget vaniljeis med eggelikørsaus
Honningmelon med frukt og honningsaus
Kaffeiskrem med sjokoladebiter
Kirsebær i hvit portvinsgelé og crème chantilly
Kokospudding med pistasienøtter
Mandelkjernepudding med rød saus
Marinerte jordbær med ostekrem
Portvinsduftende karamellpudding
Provencalske markjordbær i rødvin
Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem
Sjokolade- og mandelfylte fikener
Sjokolade-iskake med syltede fikener
Sjokoladekarameller med nøtter
Sjokoladepudding med croissanter
Stekte epler med rosiner og nøtter
Stikkelsbær- og hylleblomstiskrem
Søkkrike bypiker fra Sandefjord
Vaniljemarinert rabarbra med sjokoladekrem
Vaniljeparfait med bakt ananas