Flere resulteter finnes under oppskriften
20 g gjær
1 dl vann
1 egg
1/4 dl sukker
5 dl hvetemel
200 g smør eller margarin
1 1/2 dl ferdig vaniljekrem
1 egg og melisglasur til pensling
(3 stk.)
Smuldre gjæren i en bolle. Hell på det kalde vannet og rør gjæren ut. Pisk egget og bland det i sammen med sukkeret og det meste av hvetemelet. Hold igjen 1 dl mel til utbakingen. Kjevle deigen til en firkantet leiv 24x36 cm.
Skjær smøret i tynne skiver eller høvle med ostehøvel og legg det utover to tredjedeler av leiven. Brett den i tre. Begynn med delen uten fett. Trykk den sammenbrettede deigen sammen med kjevlet. Vri deigen en kvart omdreining. Kjevle den på nytt til et rektangel. Gjenta kjevling og bretting to ganger. Dryss mel på kjevle og bakebord mellom omgangene. La deigen hvile kaldt mellom hver kjevling.
Del deigen i tre. Kjevle hver del ca 10x28 cm. Smør vaniljekrem på.
Brett inn langsidene slik at endene møtes. Legg på plate. Etterhev ca. 30 minutter. Pensle med sammenpisket egg.
Stek ca 10 minutter ved 250 C. Bland melis med litt vann til en fyldig glasur. Glaser wienerstengene når de er avkjølt.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift