Flere resulteter finnes under oppskriften
8 dl hvetemel
1/2 ts salt
30 g gjær
1 1/2 ss sukker
1 egg
2 dl fløte
150 g smør
Fyll:
1 dl sukker
2 ss hakket, syltet appelsinskall
1 ss hakket sukat
3 ss hakkede mandler
3 ts kanel
2 ts hvetemel
50 g smør
Sikt mel og salt i en bolle.
Rør gjæren ut i sukkeret og pisk melk og egg sammen. Smelt smøret. Bland alle ingrediensene og arbeid alt raskt sammen.
Kjevle ca halvparten av deigen ut til en ikke for tynn rund kake. Legg den i en smurt form eller rett på stekeplate.
Bland alle ingrediensene til fyllet og kok dem opp. Avkjøl blandingen.
Fordel fyllet på kaken.
Resten av deigen rulles ut i fingertykke lengder. Legg det som gitter over kaken. Legg også en lengde langs kanten.
Sett kaken til heving ca 1 time. Pensle den med sammenpisket egg før den stekes midt i ovnen ved 225 C i 15-20 minutter.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift