Flere resulteter finnes under oppskriften
2 dl kaffefløte
35 g gjær
125 g smør eller margarin
3 eggeplommer
1 kr.mål salt
3 ss sukker
500 g hvetemel
Fyll:
50 g mykt smør
150 g revet mandelmasse
1 pk. apsikat
1 pk. sukat
(1 stor kake)
Smelt smøret, ha i fløten og la dette bli lunkent. Rør ut gjæren i dette. Tilsett eggeplommer, salt og sukker. Elt til slutt inn hvetemelet til en passe smidig og fast deig. Elt ikke deigen for mye, da vil den bli seig og vanskelig å kjevle ut. Dekk til deigen og sett den til heving på et lunt sted i minst 1 time.
Trill den ferdig hevede deigen ut til en lang pølse og kjevle denne ut til en avlang leiv, ca 60x35 cm. Fordel fyllet på leiven og rull sammen til en rullekake.
Skjær rullen i 4 cm brede biter, ca 15 stk. Sett disse med god avstand i en rund form, 28 cm i diameter. Dekk kaken med plast og etterhev til bitene fyller ut formen. Pensle med sammenpisket egg og strø på hakkede mandler og perlesukker.
Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 200 C i 30-35 minutter. Avkjøl litt i formen og senere på rist.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift