Flere resulteter finnes under oppskriften
350 g hvetemel
150 g smør eller margarin
50 g gjær
2 egg
1/2 dl fløte
2 ss sukker
Fyll:
100 g smør eller margarin
100 g melis
25 g mandler
1/2 ts kanel
Hakk smør sammen med melet i en miksmaster eller for hånd. Bruk vispen i mikseren og sett på laveste trinn. Smøret skal ha romtemperatur. Tilsett litt om gangen, og pisk til det er godt blandet med melet.
Rør gjæren ut med fløte og egg. Bland smør/melblandingen og sukkeret i. Elt til en jevn deig, men arbeid den ikke seig. Ta deigen på bakebordet. Trill den til en lang pølse, ca 70 cm. Kjevle den ca 15 cm bred.
Rør sammen smør, melis og malte mandler. Smør blandingen i en stripe langs midten av leiven. Brett sidene over fyllet og lim dem godt sammen med eggehvitene.
Form lengden til kringle på plate dekket med bakepapir eller smurt plate.
La kringlen heve ca 30 minutter.
Pensle med sammenpisket egg og dryss hakkede mandler over.
Stek kringlen 20-25 minutter ved 225 C på nederste rille i ovnen.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift