Flere resulteter finnes under oppskriften
25 g gjær
50 g smør eller margarin
2 1/2 dl melk
1 dl kesam
3/4 dl sukker
1/2 ts salt
8 dl hvetemel
Fyll:
1 dl eplemos
1/2 ts malt kanel
1/2 ts potetmel
egg til pensling
sukker til pynt
(ca 25 stk.)
Smuldre gjæren i en bolle.
Smelt smøret i en kjele, tilsett melken og varm til fingervarmt. Hell blandingen over gjæren og rør til den er oppløst.
Tilsett kesam-ost, sukker, salt og det meste av melet. Arbeid deigen sammen med maskin eller for hånd til den slipper bollekanten. Dryss litt mel over. Dekk til og la heve i ca 45 minutter.
Bland ingrediensene til fyllet.
Kjevle deigen ut til en firkantet leiv, 40 x 40 cm. Del den i ruter på 8 x 8 cm, med en skarp kniv.
Legg litt av fyllet midt på hver rute. Brett dem dobbelt til trekanter. Trykk kantene godt til med en gaffel.
Legg eplehemmelighetene på en smurt eller bakepapirkledd stekeplate. Dekk dem til og la dem etterheve ca 30 minutter. Pensle dem med sammenpisket egg og dryss sukker over dem.
Stek eplehemmelighetene midt i ovnen ved 225-250 C i ca 7 minutter.
Avkjøl på en rist.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift