Flere resulteter finnes under oppskriften
140 g smør i små biter + mer til pensling
350 g hvetemel
½ ts bakepulver
½ ts natron
175 g sukker
85 g lyse rosiner
100 g lemon curd
2 sammenvispede egg
Glasur:
100 g melis
2 ss nypresset sitronsaft
(30 stk.)
Forvarm ovnen til 200 C. Kle to stekebrett med bakepapir. Sikt mel, bakepulver og natron ned i en bolle. Tilsett smøret og smuldre det inn med fingertuppene til blandingen ligner fine brødsmuler. Rør inn sukker og rosiner. Tilsett lemon curd og egg og bland til en myk deig. Form deigen til 30 små kuler, ca 2 ½ cm i diameter, og legg dem på stekebrettene i god avstand så de kan utvide seg. Trykk forsiktig kjeksene litt flate.
Stek kjeksene i 12-15 minutter til de er gylne og luftige. La kjeksene avkjøles i 1 minutt på stekebrettet, legg dem over på en metallrist og la dem bli helt avkjølt.
Lag glasur. Bland melis og sitronsaft til en glatt masse og smør den på kjeksene. La den stivne. Kjeksene smaker best innen to dager.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift