Flere resulteter finnes under oppskriften
5 dl lunken skummet melk
75 g gjær
2-3 ts salt
1/2 dl olje/margarin
14 dl hvetemel
Fyll:
creme fraiche/seterrømme
hakket grønne og svarte oliven
finhakket rød paprika
revet parmesan-ost
hakket persille
salt
pepper
(ca 30 stk.)
Smuldre gjæren i en bolle. Hell i melken og rør til gjæren er oppløst. Tilsett salt og olje/margarin. Bland inn det meste av hvetemelet og kna deigen smidig. Litt olje på hendene gjør det lettere. Når deigen slipper bollekantene, legges et klede over og deigen får heve ca 30 minutter.
Ha deigen på melet bakebord og kna den godt gjennom.
Del i tre og rull ut i pølser. Del hver pølse i ti biter og rull ut til avlange "rundstykker". Sett dem på papirkledd bakeplate og la dem heve til dobbel størrelse, ca 30 minutter.
Skjær et snitt i brødene på langs.
Fyllet røres godt sammen og has i en sprøytepose. Ha i fyll fra sprøyteposen i snittene på brødene.
Stekes så i 225 C varm ovn (midterste rille) i 12-15 minutter, med ventilen åpen.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift