Flere resulteter finnes under oppskriften
1 l vann
50 g gjær
2 ss olje
1 ss anis
2 ts salt
2 ss sirup
1 l sammalt rug fin
1 l hvetemel
Lunk vannet og løs gjæren opp i litt av det. Bland i resten av vannet og tilsett olje, sirup, salt og anis. Bland i rugmelet og så mye av hvetemelet at du får en god deig, ikke for fast.
La deigen heve godt opp. Kna den om og trykk den ut i en smurt eller papirkledd langpanne. Pensle den oppå med litt olje og skjær den i ruter. La den heve godt opp og stek den så ved 200 C i ca 30 minutter. Avkjøl.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift