Flere resulteter finnes under oppskriften
10 hvitløkfedd
15 g gjær
¾ dl lunken melk
2 ½ ts salt
2 ½ ss sukker
500 g hvetemel
6 egg
350 g usaltet smør, romtemperert
1 eggeplomme + 1 ss melk til pensling
(20 små eller 1 stor)
Forvell hvitløkfeddene tre ganger i kokende vann, da blir smaken mildere.
Løs opp gjæren i melken. Tilsett salt, sukker, mel, egg og avrente hvitløkfedd. Smuldre smøret, litt om gangen, i deigen. Dekk deigen til og sett den i kjøleskapet natten over.
Hvelv deigen ut på bakebordet, elt den og form den enten til én stor brioche eller flere kuvertbrød. Legg deigen i smurte former (sukkerbrød- eller muffinsformer i aluminium), dekk den til og la den heve ved romtemperatur i 2-3 timer.
Pensle briochene og stek dem ved 200 C i ca 10 minutter for kuvertbrød, 20-30 minutter for en stor brioche.
Avkjøles litt i formene før de løsnes. Server gjerne brødet mens det ennå er varmt.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift