Flere resulteter finnes under oppskriften
200 g hvetemel
1 dl melk
4-5 dråper sitronsaft
1 ts fersk gjær
100 g smør, delt i 5 deler
sukkerbiter, knust med kjevle
(35-40 kjeks)
Bland sammen melk, sitronsaft og gjær. Rør inn en del gjær i deigen med elektrisk visp i 2 minutter. Gjør det samme med de øvrige smørklattene. Pakk deigen i plast og la den stå i kjøleskap natten over slik at den blir lettere å håndtere.
Forvarm stekeovnen til 140 C. Legg bakepapir på stekeplaten. Dryss knust sukker på bakebordet og kjevl ut deigen. Dryss litt mer sukker på og kjevl deigen svært tynt ut. Stikk ut kjeks med en utstikker. Kjeksene skal være ovale ifølge tradisjonen. Legg kjeksene på stekeplaten og dryss knust sukker over.
Stekes i 30-45 minutter eller til de er sprø og lys gylne.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift