Flere resulteter finnes under oppskriften
1 egg
125 g sukker
1 ss fløte
225 g hvetemel
125 g smør eller margarin
Pynt:
2 eggehviter
125 g melis
125 g mandler, skåldet og malt
Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett fløten og bland mel og mykt smør vekselvis i eggedosisen. Elt deigen jevn, men arbeid den ikke så mye at den blir kort. La deigen stå kjølig, gjerne til neste dag.
Halvpisk eggehvitene og bland i sukker og malte mandler.
Kjevle deigen til en firkantet leiv, ca 2 mm tykk. Skjær ut stenger med en bakkelsspore, ca 2,5 x 12 cm. Legg mandelmasse i en stripe langs midten av hver kake.
Stek kakene ved 175 C i ca 10 minutter, til de er lys gule og sprø. Avkjøl litt på stekeplaten før de legges på rist.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift