Flere resulteter finnes under oppskriften
600 g smør
900 g hvetemel
3 l melk
6 dl seterrømme
6 eggeplommer
4 eggehviter
500 g hvetemel til knaing
mel til utbaking
Smøring:
500 g smør
500 g margarin
1 kg sukker
Smelt smøret i en stor kjele og tilsett mel til en tykk jevning.
Varm opp melken til 37 C. Spe med den varme melken litt etter litt slik at det blir en røre uten klumper. Kok det hele i 3-4 minutter under omrøring til en tykk, seig grøt. Ha grøten i en bolle, og la den kjølne.
Ha rømme, eggeplommer og eggehviter i den kalde grøten. Dryss over hvetemel og dekk bollen med plast og et klede. Deigen skal stå natten over i kjøleskap.
Neste dag knas inn ca 500 g hvetemel, slik at deigen blir smidig å kjevle ut. Del deigen i to, og rull ut en pølse av den ene halvdelen. Den andre halvdelen ligger og hviler i kjøleskapet mens første halvparten bakes ut.
Deigpølsene deles i emner på ca 100 g. Emnene trykkes flate og runde før de blir lagt til hvile på melet brett i 60-90 minutter, før utkjevling.
Dekk bakebordet med et flanellslaken og så med et vanlig hvitt bomullslaken. Ha godt med mel på bakststedet før emnene kjevles ut til meget tynne leiver på ca 50 cm i diameter. De tynne leivene rulles opp på runde bakstepinner og rulles utover takken. Klingen stekes gyllenbrun på begge sider over sterk varme uten at klingen brennes.
Etter steking legges klingen i et dobbelt klede som består av et hvitt laken, flanellslaken og plast slik at klingen holder seg myk. Kledet må dekke klingen helt rundt.
Bland smør og margarin som holder romtemperatur, i en bolle til det blir glatt. Smør halvdelen av den lunkne klingen og strø godt med sukker på. Brett den andre halvdelen over, og klipp kanten fin. Hver klinge deles i fire snipper.
Klinge kan fryses når den er pakket lufttett i plast.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift