Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg kokte poteter 1 ts salt 2 ss sukker 2-3 ss sirup 1 dl melk 1 egg 3 ½ dl hvetemel
(8-10 plater) Kok potetene med skall og skrell dem. Mal dem 1 gang med salt mens de er varme. Avkjøl potetmassen. Rør i sukker, sirup, melk og halvvispet egg. Ha i melet og bland alt godt. Deigen skal være ganske fast, derfor er det lettest å blande i kjøkkenmaskin. Varm vaffeljernet og smør det. Klapp ut emner på tykkelse omtrent som lomper, som passer i jernet. Bruk litt bakemel på bordet. Legg emnet i jernet og klem det sammen. Stek vaflene til de har pen farge og er gjennomstekt. Ta dem ut og avkjøl på rist. Potetvafler smaker godt uten tilbehør, men er ekstra gode med smør og ost eller sukker. Mest vanlig var det å lage vaflene uten tilsetning av melk og egg, og ofte med byggmel. Bruk i tilfelle mindre mel. Disse blir meget lik potetlomper i smak. Røren kan godt stå kaldt og svelle noen timer eller til dagen etter. Da blir røren bløt og kan jevnes i jernet med skje. Det er da lettere å lage emner.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift