Flere resulteter finnes under oppskriften
1 pose tørrgjær
2 ss lunkent vann
1 2/3 dl melk
60 g mykt smør
2 ss sukker
1/2 ts salt
6 1/4 - 7 1/2 dl hvetemel
1 egg, lett pisket
1 eggeplomme, ekstra
1 ss kaldt vann
Fyll:
30 g smør
1 ss sukker
1 1/4 dl grovhakkede, skåldede mandler
1 1/4 dl blandede, tørre frukter
1 1/4 dl cocktailbær, halverte
Glasur:
2 1/2 dl melis
1-2 ss melk
2 dråper mandelessens
Pensle en bakeplate med olje eller smeltet smør. Løs opp gjæren i vannet. La oppløsningen stå tildekket på et lunt sted i 5 min, eller til det bobler på overflaten.
Lunk melk, smør, sukker og salt i en kjele.
Sikt 5 dl hvetemel i en stor bolle. Tilsett gjæroppløsningen, melkeblandingen og det piskede egget. Bland godt til en glatt røre. Tilsett nok av resten av melet til det blir en bløt deig. Ha deigen ut ut på lett melet bord. Kna i 10 min eller til deigen er glatt og smidig. Legg den i en stor bolle, lett oljet bolle og pensle deigoverflaten med olje. Dekk med plast og la deigen stå til heving på et lunt sted i 1 time eller til den er hevet ferdig.
Fyll: Rør smør og sukker hvitt. Bland inn mandler, tørrede frukter og cocktailbær
Slå ned deigen og kna den i 1 min. Kjevle den ut til et 25 x 45 cm rektangel. Fordel fyllet over det hele, unntatt 2 cm fra kanten. Rull sammen deigen. Form en ring med skjøten under. Forsegl endene med en blanding av eggeplomme og vann. Legg ringen på bakeplaten.
Klipp hakk med 4 cm mellomrom i ytterkanten av ringen. Snu de klippede stykkene litt til siden og trykk dem flate. Dekk med plast. La ringen etterheve på et lunt sted i 45 min eller til den er tilstrekkelig hevet. Pensle med eggeplomme- og vannblandingen. Stek i forvarmet ovn på 180 C i 20-25 min, eller til den er gjennomstekt.
Dekk med folie hvis den ser ut til å bli for brun. Ta den ut av ovnen og legg den på rist til avkjøling.
Glasur: Ingrediensene røres sammen til en glatt glasur. Hell den over kaken. Server eventuelt med ekstra cocktailbær.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift