Flere resulteter finnes under oppskriften
3 egg
175 g farin
130 g smør
3 dl fløte
1/2 l kulturmelk
1/4 l H-melk
250-300 g hvetemel
1 ts hjorthornsalt
Egg og farin piskes godt sammen. Hell så i fløte og H-melk. Tilsett hvetemel, rør ut hornsaltet i litt av kulturmelken. Spe deretter resten opp i røren. Smeltet smør helles i røren til slutt.
Dette er en tradisjonsbakst fra fjordene på Nordmøre, og som ble servert i de fleste bryllup, barndåper, konfirmasjoner, "sengemat" og andre store dager. Baksten ble servert ved siden av Sunndals graut (se: denne).
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift