Flere resulteter finnes under oppskriften
1/2 liter kulturmelk
50 g gjær
1/2 dl smeltet smør
1 ts salt
1/2 liter hvetemel
1/2 liter sammalt hvete, grov
1 1/2 dl seterrømme
150 g gudbrandsdalsost
1 ts kanel
egg til pensling
(12 stk.)
Bland melk, gjær og smeltet smør. Tilsett salt og mel. Elt deigen godt og la den heve til dobbel størrelse.
Del deigen i to. Kjevle ut emnene til firkanter, ca 1/2 cm tykke. Skjær kvadrater på 10 cm. Smør et lag seterrømme på hver bit. Legg på skiver av brunost, dryss på litt kanel, og brett hjørnene sammen i knytter. Klem sammen kantene. Etterhev på plate, pensle med egg. Stek i 12 minutter ved 225 C.
Gudbrandsdøler smaker best lunkne.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift