Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g mandelmasse
1-2 eggehviter
evt grønn eller rød konditorfarge
nøttekjerner, skåldede mandler eller syltet appelsinskall til pynt
(ca 50 stk.)
Mandelmassen kan blandes med 1 eggehvite til en fast deig som formes med hendene, eller 2 eggehviter til en løs røre som legges i topper eller sprøytes ut. Med 2 eggehviter blir kakene noe saftigere og mykere.
Forvarm ovnen til 150-175 C. Riv mandelmassen grovt på råkostjern. Bland den med lettvispet eggehvite. Den faste deigen med 1 eggehvite kan deles og farges med konditorfarge. Farg den ganske kraftig, kakene blir blekere under stekingen.
Form den faste deigen til runde eller avlange kaker. Legg dem på plater, godt smurt eller dekket med bakepapir. Sprøyt den løse røren, med 2 eggehviter, på plater kledd med bakepapir, eller legg den i topper med skje.
Pynt kakene med nøttekjerner, skåldede, halve mandler eller syltet appelsinskall i strimler. Trykk pynten lett ned i kakene.
Stek dem midt i ovnen, kakene med fast deig ca 15 minutter ved 150 C, kaker med løs røre ca 10 minutter ved 175 C. Hvis kakene stekes på smurt plate, bør de løsnes før de er kalde.
Hvis kakene skal gjemmes, bør de dypfryses.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift