Flere resulteter finnes under oppskriften
185 g hvetemel
1 ¼ dl kokende vann
1 ss kaldt vann
2 ss sesamolje
Ha melet i en mellomstor bolle, og hell gradvis på det kokende vannet. Rør inn vannet med en tresleiv. Ha deretter på det kalde vannet.
Så snart hendene dine kan tåle varmen, knas deigen på en lett melet overflate til den er smidig og myk. Dekk deigen med et fuktig klede eller plast, og la det hvile ca 30 minutter.
Rull så deigen ut på en lett melet overflate til en ca 30 cm lang pølse. Kutt den i 16-20 deler. Form hver del til en liten ball, og bruk håndflaten til å trykke den ned til du får en sirkel. Pensle så overflaten på hver leiv med sesamolje. Legg så leivene oppå hverandre, oljet side mot hverandre, til du har fått åtte leiver.
Bruk så en lett melet kjevle til å kjevle ut pannekaker som er så tynne at de nesten er gjennomsiktige.
Stek et par pannekaker av gangen på middels varme på en takke eller i panne gnidd inn med oljet papir til overflaten er glatt. Stek ca 1 minutt på hver side, eller til lysebrune bobler kommer frem. Ta vekk pannen og skill kakene fra hverandre mens de fortsatt er varme.
Legg på en asjett og dekk med aluminiumsfolie til du har stekt alle pannekakene.
Dersom du synes det er vanskelig å kjevle ut flere pannekaker på én gang og å steke doble pannekaker, kan du kjevle ut en og en, og steke en og en.
Pannekakene kan også lages på forhånd og oppbevares i en plastpose i kjøleskapet. For å varme dem opp, pakk dem i aluminiumsfolie og varm dem opp i ovnen på 175 C i 5 minutter.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift