Flere resulteter finnes under oppskriften
2 egg
5 dl melk
25 g gjær
2 dl hvetemel
2 dl bokhvetemel
1 ts salt
50 g margarin eller smør
(15 store eller 30 små)
Skill eggene i hviter og plommer. Varm melken til fingervarmt. Rør ut gjæren i litt av melken i en kopp. Visp ut melet i resten av melken. Tilsett den utrørte gjæren, saltet og eggeplommene og visp det sammen til en jevn røre. Dekk røren med en tallerken og la den svelle ca 1 time i romtemperatur.
Smelt og avkjøl fettet. Stivpisk eggehvitene. Bland eggehvitene og fettet i røren like før steking.
Stek små, tykke pannekaker på middels sterk varme i stekepanne, tykke pannekaker på middels sterk varme i stekepanne. Bruk ca 2 ss røre til hver blini. Snu dem når de har hevet seg og blitt stive og porøse på overflaten.
Legg bliniene på fat etter hvert. Hold dem varme, for eksempel oppå et kokekar med kokende vann. De kan også legges på et ildfast fat og siden varmes ved 175 C ovnsvarme i ca 5 minutter.
Server bliniene varme med rømme, crème fraîche eller annet.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift