Flere resulteter finnes under oppskriften
2 ½ dl polenta-mel
2 ts sukker
½ ts salt
1 ts bakepulver
¼ ts natron
¾ dl kokende vann
1 ¾ dl kulturmelk
1 lettpisket egg
(6 store eller 10 små muffins)
Mål opp ¾ dl polenta i en stor bolle. Bland resten av polentaen, sukker, salt, bakepulver og natron og sett det til side. Hell det kokende vannet over polentaen (3/4 dl) og rør til det blir en tykk grøt. Det er viktig at vannet koker for at grøten skal tykne. Grøten skal være så fast at den holder røren sammen, og så løs at man lett kan røre inn kulturmelk og egg.
Rør inn kulturmelk og egg og rør til blandingen er glatt. Ha i melblandingen og rør til alt er blandet. Fordel røren opp til kanten i smurte metallformer. Store muffins stekes ved 225 C i 20-25 minutter, små litt kortere.
Da nybyggerne kom til østkysten av USA, brukte de maismel når de bakte brød. De første muffinsene var bare store kaker av maismel. Med hvetemel, bakepulver og sukker er de videreutviklet til muffins slik vi kjenner dem i dag.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift