Flere resulteter finnes under oppskriften
75 g smør eller margarin
2 dl melk
25 g gjær
3 ss sukker
1/4 ts salt
1/2 egg
7 dl hvetemel
1 ts kardemomme
Fyll:
tykk eplemos
1/2 egg til pensling
Smelt smøret og lunk melken. Rør gjæren ut i væsken og tilsett sukker, salt, egg, kardemomme og mel. Elt deigen smidig og glatt. Dekk deigen med plast og la den heve til dobbel størrelse, ca 30 min.
Ta deigen opp på bakebordet og del den i tre deler.
Kjevle hver del ut til en rund leiv, ca 28 cm i diameter. Skjær ut seks trekanter av hver leiv. Legg 1 ss eplemos på hver trekant (gjerne også litt kanel) og rull sammen til horn. Sett dem på bakepapir og la dem etterheve under plast i 25-30 minutter. Pensle med sammenvispet egg og stek hornene midt i ovnen ved 250 C i 6-7 minutter. Avkjøles på rist.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift