Flere resulteter finnes under oppskriften
4 1/2 dl fin rug
2 dl hvetemel
75 g smør
2 1/2 dl melk
25 g gjær
2 ts karve
1/2 ts salt
Bland de to melsortene og smuldre i smøret.
Varm melken og rør gjæren ut i litt av den. Ha gjær, melk, salt og karve i melet og elt det godt til deigen blir seig. Sett den til heving.
Arbeid deigen godt etter hevingen og bak den ut til runde boller som settes på smurt plate. Bollene etterheves før de stekes midt i ovnen ved 250 C i ca 10 minutter.
Når de er ferdigstekte, pensles de med vann og smør og avkjøles under et klede.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift