Flere resulteter finnes under oppskriften
200 g margarin
5 dl helmelk
1 g safran
1 sukkerbit
50 g gjær
1 krm salt
1-1 1/2 dl sukker
3 ss lunkent vann
2 mellomstore egg
1 kg hvetemel
1 1/2 dl rosiner
1 egg til pensling
Smelt margarinen og hell i melken og la det bli lunkent. Knus safranen og sukkerbiten i en morter og ha det i deigvæsken. Smuldre så gjæren i en bakebolle. Tilsett salt og sukker og hell på lunkent vann. Rør om. Hell den lunkne safranmelken over den oppløste gjæren i bollen, knekk egget oppi og bland det hele godt. Hold av ca 1 dl av melet til utbakingen. Bland rosinene oppi resten av melet og rør den inn i deigen. Arbeid deigen kraftig med en tresleiv. Dekk til bollen og la deigen heve 1 - 1 1/2 time.
Varm ovnen til 250 C. Dekk to stekebrett med bakepapir eller smør dem godt.
Ta noen tak i den hevede deigen med tresleiven. Hell den deretter ut på bakebordet og kna den lett.
Del deigen i to deler. Skjær deretter hver bit i fire. Del hver fjerdedel igjen i fire. Trill ut hver av bitene, forslagsvis til en S-form. Legg lussekattene ganske tett på stekebrettene. Pynt med rosiner som trykkes godt fast.
La de utbakte lussekattene heve i ca 10 minutter. Pensle dem deretter med sammenpisket egg. Stek lussekattene ganske høyt i ovnen i ca 8 minutter. La baksten avkjøles tildekket med et håndkle. Det er ekstra viktig at de ikke får stå utildekket til avkjøling - de tørker inn fortere enn vanlige hveteboller.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift