Flere resulteter finnes under oppskriften
75 g smeltet smør
1 1/2 dl kald melk
2 ss sukker
25 g gjær
4 dl hvetemel
Glasur:
50 g smør
35 g mandelspon (1 pose)
3 ss sukker
1 ss hvetemel
1 ss melk
ca 2 dl ferdig vaniljekrem til fyll
Rør gjæren ut i den kalde melken og bland alle ingrediensene til deigen sammen til en løs deig. Hell den i en godt smurt avlang form. La den stå tildekket og heve til dobbel størrelse, ca 40 min.
Stek kaken ved 225 C i nedre del av ovnen i ca 15 min. Lag i mellomtiden glasuren: Bland alle ingrediensene i en kjele og la det koke opp under omrøring. Bre glasuren utover kaken og la den steke videre til overflaten har fått fin farge, ca 5 min.
Når kaken er avkjølt fylles den med vaniljekrem.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift