Flere resulteter finnes under oppskriften
3 3/4 dl hvetemel, siktet
2 1/2 dl maismel, siktet
2 1/2 dl varmt vann
(20 tortillaer à 15 cm)
Bland hvetemel og maismel i en stor bakebolle. Lag en fordypning i melet. Tilsett varmt vann, litt om gangen. Bruk en kniv til å blande en fast deig. Ha deigen ut på lett melet bord, og kna den i 3 min. eller til den er smidig.
Del deigen i det antall ferdige tortillaer du ønsker. Kjevle ut et emne om gangen på lett melet bord til de er svært tynne (omtrent papirtykkelse). Legg dem til side etter hvert, og dekk dem med plast.
Varm opp en tørr, tykkbunnet stekepanne eller en stekeplate. Legg tortillaene, en om gangen i tørr panne. Snu tortillaen når kantene begynner å krølle seg lett. Et par sekunder på hver side pleier å være riktig steketid. Hvis melrestene begynner å bli brent i pannen, tørk dem bort med kjøkkenpapir.
Ferske tortillaer blir bløte av å ligge. Riv tortillaene i biter og server dem til tipper, eller rull dem sammen med burritofyll. Tortillaer kan holde seg ferske i inntil en uke hvis de oppbevares i en lufttett boks. Varm dem raskt opp i ovn eller mikrobølgeovn. Tørre tortillaer kan rives eller skjæres i mindre biter og stekes sprø i fett eller olje.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift