Flere resulteter finnes under oppskriften
sukkerbrød
litt appelsinmarmelade
225 g blåbær
2 ss sukker
2 plater gelatin
5 eggeplommer
2 dl sukker
½ dl vann
5 dl krem
Marengs:
2 eggehviter
60 g sukker
40 g melis
5 g maisenna
Legg gelatinen til bløt i kaldt vann. Bland blåbær og sukker i en kjele, varm det forsiktig opp til kokepunktet. Tilsett gelatin så den smelter, rør den godt ut. Avkjøl. Kremen piskes og settes kaldt.
Eggeplommene has i en mikser og piskes opp. Kok opp sukker og vann. La det koke i ca 2 minutter, og hell den varme sukkerlaken i eggeplommene mens de piskes. Piskes videre til blandingen er kald.
Bland blåbærblandingen i eggene og vend så inn den piskede kremen.
Skjær sukkerbrødet i 1 cm tykk skive og legg den i formen. Ha på et tynt lag med appelsinmarmelade. Hell blåbærrøren over sukkerbrødet og sett det på frys i minst seks timer.
Før servering pyntes kaka med marengs, som du tilbereder slik:
Eggehvitene piskes opp. Tilsett sukker og pisk videre i 4-5 minutter. Bland melis og maisenna. Sikt det i marengsen og bland forsiktig. Ha blandingen i en sprøytepose med middels stor åpning og sprøyt på bakepapir. Stekes ved 95 C i 40-50 minutter og avkjøles.
Brytes i biter og oppbevares med lokk i tett boks. Marengs har lang holdbarhet.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift