Flere resulteter finnes under oppskriften
50 g gjær
150 g margarin eller smør
1 ts bakepulver
5 dl melk
1/2 ts salt
1 dl sukker
1-2 ts malt kardemomme
1,5 l (850 g) hvetemel
(ca 1 kg kavring)
Smuldre gjæren i en bolle. Smelt fettet i et kokekar, tilsett melken og varm til fingervarmt. Rør gjæren ut i litt av deigvæsken. Tilsett resten av væsken, salt, sukker, kardemomme, bakepulver og nesten alt melet. Gjem litt til utbakingen. Arbeid deigen smidig. La deigen heve 30-40 minutter under et bakeklede.
Ta deigen opp på bakebordet drysset med mel, arbeid den smidig. Del den i 5 emner, rull dem til lengder. Del hver lengde i 8-10 og trill dem til boller. Legg dem på to smurte plater og la dem heve ca 30 minutter under bakeklede. Skru ovnen på 250 C.
Sett den sist utbakte platen kjøligere, slik at den ikke blir for mye hevet før den første er ferdigstekt.
Stek i ca 8 minutter ved 250 C. Avkjøl baksten på rist. Skjær bollene over på midten. Legg dem på to plater, under- og overdeler hver for seg, slik at de får jevn farge under tørkingen.
Rist kavringene, én plate om gangen, ved 200 C til de får litt farge. Ettertørk dem ved 75-100 C i 90-120 minutter med ovnsdøren på gløtt.
To plater kan tørkes samtidig, men la dem da bytte plass etter halve tiden.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift