Flere resulteter finnes under oppskriften
50 g gjær
50 g smør
1/2 dl vann
2 egg
1 ts salt
100 g revet jarlsbergost
250 g hvetemel
Pensling:
1 eggeplomme
1 ss vann
sesam eller valmuefrø
Smudre gjæren i en bolle, smelt smøret og bland med det meste av vannet som er varmet opp til fingervarmt.
Rør ut gjæren i litt av væsken. Tilsett resten av væsken og nesten alt melet. Bland lett sammen til en deig som får heve til dobbel størrelse.
Legg deigen på bordet. kna den smidig, rull den ut til en pølse og del den i 16 biter. Rull hver bit til en lang, smal pølse (30 cm). Tvinn pølsene sammen til skruer og legg dem på smurt plate.
Bland eggeplommer med vann. Pensle skruene forsiktig med blandingen. Strø på frø eller krydder etter behag og sett skruene til heving i 10 minutter.
Stek dem ved 200 C i 10 minutter. Avkjøl på rist.
Osteskruene blir like gode selv om de fryses.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift