Flere resulteter finnes under oppskriften
100 g smør
4 dl melk
50 g gjær
1 dl sukker
1/5 ts salt
12-14 dl hvetemel
Fyll:
1 dl rosiner
3 syrlige epler
1 ss kanel
3 ss sukker
1 egg og 50 g mandelspon til pensling og pynting
Smelt smøret og bland i den lunkne melken. Rør gjæren ut i væsken og tilsett salt, sukker og mel til en smidig og glatt deig. Dekk deigen med plast og la den heve til dobbel størrelse, ca 30 minutter.
Ta deigen opp på bordet og ta av knapt en tredjedel. Kjevle den ut til en remse, 20 cm bred. Pensle langs kanten med egg. Skrell eplene og skjær dem i tynne båter, bland dem med sukker og kanel. Dryss rosiner over og fordel eplebåtene langs midten av remsen.
Skjær eller klipp 1 cm brede remser i deigen på hver side av eplene. Brett remsene innover eplene, én gang fra venstre og én gang fra høyre. Legg kransen over på platen og la den etterheve i ca 30 minutter.
Pensle med egg og strø over mandelspon. Stek kransen i nedre del av ovnen ved 200 C i 20-30 min, alt etter størrelsen på kransen.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift