Flere resulteter finnes under oppskriften
7 ½ dl melk
1 strimmel sitronskall, 5 cm lang
1 vaniljestang, delt i to på langs
175 g usaltet smør
75 g hvetemel
1 klype salt
175 g sukker
6 eggeplommer, pluss 1 eller 2 hele egg
500 g fint brødrasp
klaret usaltet smør eller olje til steking
melis
malt kanel, om ønskelig
Smør en form på 20 x 25 cm med olje og legg den i fryseren, slik at den blir svært kald.
Ha melken i en kjele og legg sitronstrimmelen og vaniljestangen i. Kok opp på middels til sterk varme, og skru ned til svak varme. La det småkoke i 10 minutter, ta deretter kjelen av varmen og la det trekke i 1 time. Sil melken, kast sitronskall og vaniljestang, og varm melken igjen til det kommer små bobler langs kanten på kjelen. Ta kjelen av varmen.
Smelt smøret i en annen kjele på svak varme. Bland i mel og salt og kok under stadig omrøring i 5 minutter. Rør inn sukker og varm melk, litt om gangen og kok langsomt opp. La det koke under omrøring i ca 5 minutter, til det tykner.
Pisk gradvis inn eggeplommene og fortsett å røre i 5-7 minutter, til blandingen er meget tykk. Ta kjelen av varmen og hell blandingen i den nedkjølte formen. Bruk en myk slikkepott til å fordele eggekremen utover til en jevn tykkelse på 2-3 cm. Legg på lokk og sett i kjøleskapet til røren har stivnet helt. Det tar minst 2 timer, men formen kan gjerne stå i kjøleskapet natten over.
Før servering deler du eggekremen i 8 kvadrater eller snippe. Pisk ett helt egg i en lav bolle til det skummer. Begynn med ett egg, og bruk det andre bare hvis du synes det trengs. Fordel brødsmulene på en tallerken.
Ha så mye klaret smør eller olje i en stor stekepanne at det stå 1 cm over bunnen. Varm det på midels varme. Stek i omganger: Når smøret eller oljen er varm nok, dypper du eggekrembitene i egg, slik at det dekker jevnt og deretter i brødsmuler, også det jevnt. Legg noen biter om gangen i pannen og stek i 6-8 minutter, til de er gylne på begge sider. Snu dem bare en gang under stekingen. Ta bitene opp med hullsleiv og legg dem på en plate dekket med kjøkkenpapir, og la dem renne raskt av. Hold dem varme til alle er ferdig stekt.
Legg de stekte stykkene på et fat og dryss melis over, eller en blanding av melis og kanel hvis du ønsker det. Server med en gang.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift